Diensten aan senioren leveren miljarden op

Onderstaand artikel is integraal overgenomen en geeft exact aan waar Active Ageing Nederland en WelkomLife zich op richten. Zowel middels een professioneel platform met meer dan 50 partijen (bedrijven, lokale overheden, zorg- en kennisinstellingen, et cetera), als een consumentenplatform. Active Ageing Nederland levert een bijdrage aan gezond en zelfstandig thuis wonen en verbetering van de kwaliteit van leven van ouderen. Tegelijkertijd moet het leven zolang mogelijk aangenaam blijven. Daartoe ontwikkelt de onderneming met haar partners nieuwe (en unieke) producten en diensten.

AMSTERDAM – Dienstverlening aan senioren zal in 2025 goed zijn voor circa 14 miljard euro. Dat meldde het Economisch Bureau van ING woensdag na een onderzoek over de sector.

Volgens ING neemt het aantal ouderen toe, willen ze meer steeds uitgeven en langer de regie over hun leven houden. Daarom liggen er grote kansen voor vernieuwende dienstverleners die zich richten op ondersteund wonen voor senioren. Daarbij gaat het volgens de bank vooral om lagere en middeninkomens, omdat de nieuwe diensten zoals particuliere zorgvilla’s zich nu vooral op ouderen met hoge inkomens richten.

Verder stelt de bank dat moderne technologie het leven van ouderen steeds makkelijker maakt. Het gaat bijvoorbeeld om alarmeringsdiensten voor zelfstandig wonende bejaarden en videochats met verpleegkundigen.

“Nieuwe tijden vragen om een nieuwe aanpak. Senioren van nu blijven langer vitaal en zijn bereid de portemonnee te trekken voor diensten die hen in staat stellen hun eigen leven te leiden”, aldus ING.